Väestönsuojan ovet ja luukut

Väestönsuojan ovet ja luukut on tarkoitettu käytettäväksi S1- ja S2-luokan väestönsuojista aina kalliosuojiin, missä ne asennetaan suojan ympärysseiniin. Valitsemalla tarkoitukseen suunniteltu ja tyyppihyväksytty ovi ja luukku saadaan suojassa ylläpidettyä ylipaine ja varmistettua suojan kaasutiiveys. Lisäksi ovi ja luukku suojaavat väestönsuojaa suojan ulkopuolisilta paineaaltokuormituksilta sekä sirpalevaikutuksilta. Väestönsuojaovet ja luukut ovat VTT:n laadunvalvonnan alaisia ja ne täyttävät Sisäministeriön asettamat vaatimukset.

Suojaovi SO-1
Suojaluukku HS-1
Lämpöeristetyt ja sortumankestävät luukut

Paineovi SO-2
Pariovi SO-2
Liukuseinä

Väestönsuojan LVIS-läpiviennit

LVIS-läpiviennit on tarkoitettu käytettäväksi S1-luokan väestönsuojissa, missä ne asennetaan suojan ympärysseiniin. Lisäksi niitä voidaan käyttää kalliosuojien sekä S2-luokan teräsbetonisten väestönsuojien ilmanpoistoteiden kaasutiiviissä seinissä. Oikeanlaisten läpivientien ja sulkulaitteiden avulla saadaan suojaan ylipaine ja kaasutiiveys. Läpiviennit suojaavat myös väestönsuojaa ympäristössä vaikuttavilta  paineaaltokuormituksilta sekä sirpalevaikutuksilta.

LVS-läpiviennit
Iv-läpiviennit
Sprinklerläpiviennit
Sähkökaapeliläpivienti SJ-150

 

Saneerausläpiviennit

Vanhat väestönsuojat voidaan modernisoida kustannustehokkaasti. Valmistamme saneerausläpivientejä, joihin voidaan asentaa voimassa olevan asetuksen mukaiset ilmanvaihtolaitteistot. Kaikelle LVIS-tekniikalle löytyy läpiviennit, jotka voidaan asentaa jälkeenpäin olemassa olevaan seinärakenteeseen. Muutostyö aloitetaan poraamalla seinään reikä, johon asennetaan juotosbetonilla tiivistettävä läpivienti. Läpivienteihin kiinnitetään uudet tyyppihyväksytyt, määräysten mukaiset laitteet.

Porareikä koot
Putki- ja kaapeliläpivientien asennusohje 
Iv-läpivientien asennusohje
IVL-1 konepeti asennusohje 

Saneerausluukku


 Suoja-Expert Oy    |    Hannuksenpelto 3    |    02270 ESPOO    |    Y-tunnus 0567092-7    |     Vaihde 0207 600 700    
Ota yhteyttä!
Powered by Smart Kotisivutyökalu