Liukuseinä

Yleistä
Liukuseinien tuotekehityksessä ja suunnittelussa on panostettu voimakkaasti tietokonesimulaatioihin. Liukuseinän valmistuksessa käytetään kotimaista terästä ja hyödynnetään modernia tuotantotekniikkaa. Riittävät laatuominaisuudet saavutetaan digitaallisesti ohjatuilla työstö- ja hitsausrobottikeskuksilla ja pitkälle viedyllä pinnoitetekniikalla. Kaasutiivistä siirtoseinää käytetään tavallisesti peittämään normaaliajan aukko paineseinässä. Liukuseinä on käsikäyttöinen ja lukitaan suojan ulkopuolelta ruuviliitoksin. Sitä ei käytetä suojan väestönsuojaovena. Liukuseinä toimii teräsbetoniseinän osana, mahdollistaen esim. suojatilan käytön varastona, jonne voidaan kuljettaa tavaraa seinässä olevan aukon kautta.

Käyttö
Liukuseinän on tarkoitus toimia väestönsuojan paineen- ja kaasunkestävänä sulkuna. Normaalisti liukuseinä on auki-asennossa kulkuaukon sivulla ja suojautumistilanteessa liukuseinä siirretään kiinni-asentoon. Liukuseinä liikkuu kiskon varassa ja se kiristetään karmia vasten pulteilla. Tiiviste on karmissa.

Pintakäsittely
Liukuseinä on maalattu korroosion kestävällä pohjamaalilla kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi. Lopullinen pintamaalaus suoritetaan asiakkaan toimesta betonivalun jälkeen.

 

Laadunvarmistus
Tuotantomme on sertifioitu ISO 9001 ja ISO 14001 standardin mukaisesti. Liukuseinä vaatii yksittäishyväksynnän paikalliselta viranomaiselta.

Karmin valu
Karmin muotoilussa on huomioitu betoniraudoituksen vaatima tila.

Tekniset vaatimukset
Liukuseinän heijastuspaineaallon kuormituksen mitoituspaine on 200 tai 400 kPa (2 tai 4 bar) riippuen käyttökohteesta. Tärähdyskuorma on mitoitettu väestönsuojan seinien normien mukaisesti.
Liukuseinän mittatiedot


Esimerkkejä erikokoisista valoaukoista:
1500 x 2000
1800 x 2000
2000 x 2400
2400 x 2200
3400 x 2800
4000 x 2200

Huom. Suuremmat valoaukkokoot saattavat vaatia suuremman seinän vahvuuden.
Liukuseinän rakenne riippuu valoaukkokoon ja käytettävän suojaluokan mukaan.
Yllä oleva kuva ja mitat ovat suuntaa antavia. Kysy myynnistämme muita kokoja.


Lataa esite PDF-muodossa

 Suoja-Expert Oy    |    Hannuksenpelto 3    |    02270 ESPOO    |    Y-tunnus 0567092-7    |     Vaihde 0207 600 700    
Ota yhteyttä!
Powered by Smart Kotisivutyökalu